به گزارش خبرنگار مهر، کافه داستان مرکز آفرینش های هنری دانشگاه شیراز در ادامه برنامه های تابستانی در نشستی با خوانش داستانهای کوتاهی از حسین گشتاسبی و زهرا کاردان کار خود را آغاز کرد.
به دنبال خوانش هر داستان اعضا به بررسی و نقد آن پرداختند. نقدی که بر داستان گشتاسبی توسط اغلب اعضا وارد بود عدم پرداخت درست و القای حس لازم به خواننده بود. داستان موضوع حسی زیبایی داشت اما به زعم فارسی مدان، یکی از اعضای کافه تغییرات زیادی لازم داشت تا از دلنوشته به داستان نزدیک شود.
داستان «دستهایش» نوشته زهرا کاردان اما ظرافتهای خاصی داشت که چالش بیشتری می طلبید. از یک طرف مهر افشا، دیگر عضو کافه داستان به تکرار چند واژه که به نظر او هدف خاصی را دنبال نمیکرد ایراد گرفت که احسان بلالی این ترفند را اتفاقا لازمه بیان ایده و منظوری خاص تلقی کرد. فارسی مدان تم اصلی را تکراری دانست اما اشاره به یک نکته کلیدی در داستان را با کمترین کلمات از نقاط مثبت داستان ارزیابی کرد. خانم راست گفتار داستان را زیبا توصیف کرد و علی ساعی پرداخت ظریف احساسات کاراکتر اصلی را ستود.
در ادامه، بحث تئوری جلسه قبل توسط علی ساعی پی گرفته شد. رمان «پاک کن ها» به عنوان یک رمان معمایی در قالب سبک «رمان نو» اثر روب گریه بررسی شد. عناصر و ویژگیهای رمان معما مطرح و پیرامون آن بحث و گفتگو شد.
در زمینه تکیه نویسنده به اطلاعات فرا متنی ایرانپور، عضو کافه داستان آن را ویژگی ضروری داستان امروز دانست که متاسفانه به دلیل پس زمینه کمرنگ و اطلاعات و دانش کم درصد بالایی از خوانندگان ایرانی فرامتن کمتر دیده می شود گرچه پیشنهاد او مبنی بر ارایه اطلاعات به خواننده بوسیله منابع دیگر غیر از منابع تخصصی تر به منظور استفاده بیستر از فرا متن پیشنهاد متینی بود.
بحث تعلیق که از ویژگیهای رمان معماست و در جلسات قبل هم مورد چالش واقع شده بود بررسی شد و همگان بر این نکته هم عقیده بودند که جای خالی عنصر تعلیق در بیشتر آثار داستانی امروز کاملا حس می شود.
در پایان عباسپور، عضو کافه داستان در حضور استاد خود مهگان فرهنگ یک داستان خوانش کرد که بحث و نقد آن به جلسه دیگر موکول شد.
کافه داستان به همراه کافه تجسمی و کافه فیلم به طور هفتگی در مرکز آموزشهای فرهنگی دانشگاه شیراز برگزار می شود.
نظر شما